ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΧΟΡΔΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ

Τα έγχορδα αποτελούν μία μεγάλη οικογένεια μουσικών οργάνων. Ονομάζονται έτσι επειδή έχουν χορδές, δηλαδή κλωστές φτιαγμένες από δέρμα ή μέταλλο, πολύ τεντωμένες και πολύ ανθεκτικές. Όταν τις χορδές αυτές τις χτυπήσουμε ή τις τραβήξουμε, αρχίζουν να πάλλονται, δηλαδή να κουνιούνται, από την εκπαιδευτικό μουσικής.

Η οικογένεια του βιολιού

Βιολί

Είναι το πιο γνωστό από τα έγχορδα. Το βιολί είναι το μικρότερο μουσικό όργανο της οικογένειας του βιολιού κι έχει έναν ιδιαίτερο ελαφρύ ήχο (τον ελαφρύτερο) και μόλις 4 χορδές.  πάτησε πάνω του για να ακούσεις τον ήχο του .

Βιόλα

Όταν κάποιος δει μια βιόλα νομίζει ότι είναι βιολί. Όμως, ενώ έχουν ακριβώς το ίδιο σχήμα, η βιόλα είναι μεγαλύτερη από το βιολί κι έχει έναν πιο βαθύ ήχο. Φυσικά, ανήκει και αυτή στην οικογένεια του βιολιού, έχει επίσης 4 μόλις χορδές και παίζεται με δοξάρι κατά τον ίδιο τρόπο.  πάτησε πάνω του για να ακούσεις τον ήχο του .

Βιολοντσέλο ή τσέλο

Το τρίτο κατά σειρά μεγαλύτερο έγχορδο της οικογένειας του βιολιού, το βιολοντσέλο ή τσέλο είναι αρκετά μεγαλύτερο από το βιολί και τη βιόλα. Παίζεται επίσης με δοξάρι και έχει 4 χορδές. Ο ήχος του είναι πλούσιος και δυνατός και αρκετά πιο βαθύς από αυτόν της βιόλας. Το βιολοντσέλο μοιάζει με ένα τεράστιο βιολί, που στο κάτω μέρος του έχει μια μεταλλική ράβδο, πάνω στην οποία το στηρίζουμε για να παίξουμε. πάτησε πάνω του για να ακούσεις τον ήχο του .

Κοντραμπάσο ή βαθύχορδο

Είναι το μεγαλύτερο έγχορδο της οικογένειας του βιολιού, κι με τον πιο βαθύ ήχο. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μουσικό όργανο που μοιάζει (επίσης) με μεγάλο βιολί. Μπορεί να παιχτεί με δοξάρι ή με τα δάχτυλα. Στο κάτω μέρος του, όπως και το βιολοντσέλο, έχει ένα στήριγμα το οποίο όμως είναι μικρότερο από αυτό του βιολοντσέλου. πάτησε πάνω του για να ακούσεις τον ήχο του .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *