Μαθαίνω για την Αμυγδαλιά!

Λίγα λόγια για την Αμυγδαλιά !

Η Αμυγδαλιά ανήκει σε εκείνα τα δέντρα που ανθίζουν πριν βγάλουν φύλλα. Η αμυγδαλιά συγγενεύει με την ροδακινιά. Είναι δέντρο μεσαίου μεγέθους και τα φύλλα της είναι ελαφρά οδοντωτά στις άκρες. Τα άνθη της εμφανίζονται πριν από τα φύλλα, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο, ανάλογα με τη περιοχή. Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι αμυγδαλιάς. Ο ένας τύπος έχει εντελώς ροζ λουλούδια και παράγει γλυκά αμύγδαλα. Ο άλλος τύπος έχει λουλούδια με ελαφρώς μεγαλύτερα πέταλα σχεδόν λευκά, που γίνονται ροζ στη βάση τους και παράγει πικρούς καρπούς, τα πικραμύγδαλα.

Το αμύγδαλο είναι ο καρπός της αμυγδαλιάς. Το εξωκάρπιο έχει χρώμα γκριζοπράσινο, είναι χνουδωτό και μέσα έχει το αμύγδαλο. Τα αμύγδαλα μπορούν να φαγωθούν ωμά ή ψημένα και αλατισμένα.

Χρησιμοποιούνται συχνά στα γλυκά και στην μαγειρική. Επίσης, από τα αμύγδαλα παίρνουμε το αμυγδαλέλαιο, που χρησιμοποιείται από τους φαρμακοποιούς. Είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες και είναι ότι καλύτερο για τον οργανισμό μας αν τα καταναλώνουμε με μέτρο.

Συνεχίζοντας, κατασκεύασε την Αμυγδαλιά και την Πασχαλίτσα με υλικά που έχεις παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο που δημιούργησε η κα Παπαγεωργίου Κατερίνα !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *