Αγώνες Δρόμου!

Επίσης συμμετείχαμε στους αγώνες δρόμου και ρίψης μπάλας στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας!!!Ευχαριστούμε την γυμνάστρια μας, Αγάθη Κατσάνου, που είχε προπονήσει σωστά τους μαθητές μας και εκείνη την ημέρα τους ενθάρρυνε και τους έδινε συμβουλες!Η ανταμοιβή;;..Η μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ζωγραφισμένη πρόσωπα όλων και φυσικά η συγκίνηση με την απονομή αναμνηστικών μεταλλίων!!!!!!

Επίσκεψη στο Ταχυδρομείο!

Κλείνουν τα σχολεία και θα αποχαιρετιστούμε για καλοκαίρι και ήδη οι μαθητές μας σκέφτονται τις παραλίες που θα κολυμπάνε!!!Όμως εμείς εκμεταλλευτήκαμε τις τελευταίες εβδομάδες προς όφελος των παιδιών και οργανώσαμε ποικίλες εξωτερικές δράσεις! Μία από αυτές είναι η εκπαιδευτική επίσκεψη στο ταχυδρομείο της πόλης μας!!!

Ημερήσια εκδρομή στην Καστοριά!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας το ταξιδιωτικό γραφείο Kotsis Travel και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ του Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (Στοργή) για την συμβολή τους στην πραγματοποίηση της ημερήσιας εκδρομής μας στην Καστοριά!!!
Τα παιδιά πέρασαν φανταστικά και το ευχαριστήθηκαν ??? Ό, τι καλύτερο για τα παιδια μας, για την κοινωνικοποίηση,την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη τους και την καλλιέργεια του αυτοπροσδιορισμού!!!
Και του χρόνου με υγεια ?

1η Μαθητιάδα Ηπείρου!

Συμμετείχαμε στην 1η Μαθητιάδα Ηπείρου με το όμορφο χορευτικό μας «Οι γλάροι» ! Σκίσαμε με την εμφάνιση μας και στη συνέχεια παρακολουθήσαμε πειράματα φυσικής, αγώνες τάε κβο ντο, τοξοβολίας και παίξαμε χάντμπολ!!!Περάσαμε υπέροχα???Και του χρόνου ανυπομονούμε για την 2η!Ευχαριστούμε πολύ την γυμνάστρια μας Αγάθη Κατσάνου για την υπέροχη χορογραφία και εμφάνιση μας, καθώς και το σύλλογο Στοργή που μας στηρίζει οικονομικά στην υλοποίηση των δραστηριοτήτων μας!!

 

 

      

 

Μαθήματα Α΄Βοηθειών!

Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στο σχολείο μας μαζί με το Ειδικό Νηπιαγωγείο?Φιλοξενήσαμε την κυρία Τζένη από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό-Περιφερειακό Τμήμα Ηγουμενίτσας και μας έδειξε πως να φροντίζουμε τα τραύματά μας!!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Παγκόσμια ημέρα αυτισμού η 21 Μαρτίου.
Αυτισμός: Τι, πού, πότε, πώς, γιατί;
Τα τελευταία χρόνια, γίνεται ευρέως αποδεκτό ότι οι διαταραχές που σχετίζονται με τον αυτισμό εμπεριέχουν ένα μεγάλο φάσμα καταστάσεων. Αλλιώς ονομαζόμενες «Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές» (ΔΑΔ) είναι νευροψυχιατρικές καταστάσεις που εμφανίζουν μεγάλη ποικιλία εκφάνσεων, προκύπτουν από διάφορους παράγοντες περιβαλλοντικούς και μη. Αυτό που προκύπτει από την παραπάνω διατύπωση, είναι ότι ο «αυτισμός» είναι ένας όρος που σχετίζεται με διαταραχές3, που εκδηλώνονται με διάφορες μορφές σε διαφορετικά άτομα (φάσμα αυτισμού ή αυτιστικό φάσμα).

Τι προκαλεί τον αυτισμό;

Η αιτία του αυτισμού εξακολουθεί να παραμένει άγνωστη. Κάποιες έρευνες υποδεικνύουν ένα νευρολογικό πρόβλημα, που επηρεάζει εκείνα τα τμήματα του εγκεφάλου, τα οποία επεξεργάζονται τη γλώσσα και τις πληροφορίες, που δίνουν οι αισθήσεις. Ίσως υπάρχει μια δυσαναλογία κάποιων συγκεκριμένων νευροχημικών ουσιών στον εγκέφαλο. Γενετικοί παράγοντες μπορεί μερικές φορές να εμπλέκονται. Πιθανότερα, ο αυτισμός μπορεί να είναι απόρροια ενός συνδυασμού διαφόρων αιτιών. Έχει αποδειχθεί, ότι δεν υπάρχει αιτιολογική σύνδεση ανάμεσα στις στάσεις και στις ενέργειες των γονιών και στην ανάπτυξη μιας διαταραχής του φάσματος του αυτισμού.

Ποιο είναι το πιο κοινό πρόβλημα στον αυτισμό;

Τα άτομα με αυτισμό έχουν δυσκολία στην εκμάθηση γλώσσας και την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και τις διαπροσωπικές σχέσεις με άλλους ανθρώπους.

Ποιους προσβάλλει ο αυτισμός;

Ο αυτισμός παρουσιάζεται σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις φυλές, τις εθνικότητες και τις κοινωνικές τάξεις. Τέσσερα στα πέντε άτομα με αυτισμό είναι άρρενα (αγόρια).

Μπορείτε να επισκεφτείτε και το παρακάτω link σχετικά με τα ΄΄σημάδια΄΄ του αυτισμού

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΣΑΓΙΑΔΑ

Επίσκεψη του Ειδικού Δημοτικού σχολείου Ηγουμενίτσας στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας

Παιδιά από το Ειδικό Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας επισκέφθηκαν την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 το Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ξενάγηση στην έκθεση, παρατήρηση ορνιθοπανίδας και προβολή DVD που αφορούσε της προστατευόμενες περιοχές των ποταμών Αχέροντα, Καλαμά και έλους Καλοδικίου.

(ΠΗΓΗ : thespro.gr)

ΓΙΟΡΤΗ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Την προηγούμενη Παρασκευή γιορτάσαμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου και τα παιδιά μας συμμετείχαν στην γιορτή με την ΣΤ΄Δημοτικού του 2ου Δ.Σ Ηγουμενίτσας! Ευχαριστούμε την δασκάλα της έκτης για την όμορφη συνεργασία μας!!!

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN

21 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down!!!!!
Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down.
Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική κατάσταση, που οφείλεται στο επιπλέον χρωμόσωμα που εμφανίζεται στο 21ο ζευγάρι, εξ ου και η ταξινόμησή του ως Τρισωμία 21. Προέρχεται κατά 90-95% από το ωάριο και 5-10% από το σπερματοζωάριο και επηρεάζει περίπου μία στις 600-700 γεννήσεις παιδιών.
Η πρώτη παρατήρηση του συνδρόμου έγινε το 1866 από τον John Langdon Down. Ο άγγλος γιατρός παρατήρησε ότι μερικά νεογνά που γεννιούνται έχουν εξωτερική όψη παρόμοια με αυτή των Μογγόλων, απ’ όπου προήλθε και η ονομασία μογγολισμός, που στις μέρες μας έχει εγκαταλειφθεί.
Τα παιδιά με σύνδρομο Down αντιμετωπίζουν νοητική υστέρηση και μαθησιακή δυσκολία, ενώ είναι επιρρεπή σε μια σειρά από ασθένειες. Με την κατάλληλη εκπαίδευση και τη συνεργασία γονιών και δασκάλων, μπορούν να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.
Ως Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου κάθε χρόνο, από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος=3.21).

Φωτογραφία του χρήστη Ολοήμερο Ειδικό Δημοτικό Ηγουμενίτσας.